marți, 15 noiembrie 2011

Solutie pentru calmarea inflamatiilor de pe ten.

V-am mai spus ca dupa luni bune de ten curat ma confrunt acum cu o revenire a acneei care pare sa fie destul de rezistenta. Cred ca am reusit sa gasesc cauza declansatoare dar nu ma pronunt inainte sa vad daca mi-am pus diagnosticul corect si mai ales inainte sa vad daca lucrurile se vor imbunatati. In orice caz, imi tratez tenul corect si chiar daca aspectul acestuia nu este acum extrem de bun sunt sigura ca voi fi fericita peste ceva vreme pentru ca am fost atenta si nu mi-am lezat tenul cu nimic in incercarea de a scapa de pustule cat mai repede. Pentru acelea dintre voi care va confruntati la randul vostru cu probleme de acest gen vreau sa va mai recomand o solutie pentru a tempera fata iritata si inflamata. Prima zi, respectiv ziua in care se activeaza una sau mai multe pustule este groaznica pentru ten, pe langa faptul ca sunt dureroase si rosii imi vine foarte greu sa le acopar in totalitate deoarece sunt extrem de vizibile.Nu le fac nimic nicodata, nu le strang, nu le lezez, le las sa isi faca de cap si dupa ce bat putin in retragere actionez. In ceea ce priveste tratarea acestora v-am mai spus, Brevoxyl pentru a evita bacteria sa se extinda si BHA, exfoliant chimic absolut necesar. Insa pentru a trata roseata si inflamatia folosesc in general masca cu asipirina simpla, netamponata.Acidul acetilsalicilic nu treateaza acneea, nu o vindeca dar reduce considerabil inflamatia pustulelor si calmeaza roseata.

Masca cu aspirina poate fi folosita zilnic cu conditia sa nu o folosesti sub forma de scrub, in aceste conditii nu este recomandata decat o data pe saptamana. Eu o folosesc simpla, dizvolv aspirina in putina apa minerala sau plata si aplic compozitia pe un tampon de vata pe care il las ulterior sa se odihneasca pe zona inflamata 10-15 minutePuteti face aceasta masca folosind ai alte incrediente cum ar fi galbenus de ou sau iaurt, in niciun caz nu faceti aceasta masca cu zeama de lamaie, de capsuni sau de rosii deoarece sunt extrem de iritante pentru ten. Dupa ce indeparatati masca, hidratati usor tenul. O sa observati o imbunatatire considerabila a acestuia mai ales daca pustulele sunt "proaspete".

Masca cu aspirina este foarte eficienta insa asa cum am mentionat nu este un tratament pentru acnee, pentru a trata acneea aveti nevoie de solutii tratament speciale care sa va ajute sa scapati de probleme.

8 comentarii:

  1. Persoanele care sunt alergice la aspirina pot folosi aceasta masca?

    RăspundețiȘtergere
  2. nu m-am confruntat niciodata cu acneea, insa am o prietena care a avut acnee toata viata- pana la 29 de ani, cand am dus-o cu forta la medic. Acum, dupa un an si jumatate, nu mai e nici urma de acnee pe fata ei. E drept ca a 'papat'injectii aproape un an, dar acum tenul ii straluceste efectiv de sanatate. De asta am recomandat mereu o vizita la un medic specialist in ceea ce priveste acneea, pentru ca solutiile sunt diferite pentru fiecare. Daca vrei, iti dau un contact, poate e bine sa te vada un medic.

    RăspundețiȘtergere
  3. @stilistele:banuiesc ca a luat antibiotic injectabil, nu? La mine problemele nu sunt chiar atat de grave, acneea mea se rezuma momentan la 4 pustule pe barbie, restul tenului mi-e curat.Acestea le tratez cum stiu eu si pana acum am reusit sa le tin sub control.Eu nu am tenul gras, nici macar mixt, am ten normal doar cu cateva eurptii care sunt de ordin interior. Da-mi oricum contactul tau, poate pot recomanda altcuiva cu probleme mai grave.Mersi, te pup.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai incercat sa faci analiza la acele pustule? se recolteaza cu un ac... poate fi o infectie cu stafilococ auriu sau streptococ, si in cazul asta, brevoxyl nu ajuta (el trateaza bacteria P agnes, care cauzeaza accneea).

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe ce perioada trebuie sa aplici aceasta masca?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate fi aplicata in orice perioada, mai ales cand fata este foarte iritata.

      Ștergere