miercuri, 2 noiembrie 2011

Trucuri de machiaj pentru monstruleti.

Nimeni nu scapa de cosuri definitiv. Absolut toata lumea, macar o data in viata se confrunta cu problema asta, vrem nu vrem. Pentru acelea dintre noi la care problema este mai grava am cateva trucuri care o sa va faca sa puteti ascunde prin machiaj monstruletii odiosi care ne termina psihic cateodata. In primul rand vine ingrijirea si asta se vede chiar si sub machiaj. Un pas foarte important pe care il poti face pentru tine este sa hidratezi corespunzator zona cu probleme ca sa nu se usuce pielea si ulterior sa se descuameze deoarece atunci aproape orice vei face, daca ai pielea descuamata se va vedea urat chiar si sub o tona de fond de ten.
1. Aplica fondul de ten cu degetele. Nu e nevoie sa incarci fata cu mult machiaj, o sa obti doar un aspect de masca. In locurile unde tenul nu are probleme stratul de fond de ten trebuie sa fie foarte subtire si fin, doar pentru uniformizare. Daca aplici fondul de ten cu pensula pe toata fata vei obtine un aspect mai incarcat al acestuia si s-ar putea sa arati foarte incarcata la lumina naturala si vei scoate in evidenta ridurile fine din zona ochilor. Daca nu te machiezi pentru seara si nu ai nevoie de un aspect dramatic consider ca prima transa de fond de ten trebuie sa fie subtire si fina. Intinde fondul de ten in jos, spre gat deoarece daca vei executa miscarea in sus vei ridica firisoarele de par de pe fata care ulterior se vor vedea inestetic.
2.Aplica corector foarte putin cu o pensula mica speciala pentru corector doar pe zona cu probleme. Mai exact, pune pe mana putin corector din care ia cu pensula un strop si du-te direct la sursa, adica aplica doar pe cos si o idee in jurul acestuia daca zona care il inconjoara este rosiatica. Nu intinde corectorul pe zone mari, in general acest tip de produs este mai gros si are un grad de acoperire foarte mare care o sa arate foarte urat daca este intins pe toata fata sau pe zone largi si nu o sa faci decat sa evidentiezi si mai mult zona cu probleme. Daca ai mai multe cosuri, procedeaza la fel cu toate. Nuanta corectorului nu trebuie sa fie nici mai inchisa nici mai deschisa decat tenul tau, corectorul este bine sa fie mat in niciun caz cu particule sidefate sau irizante. Unii specialisti spun ca este bine ca nuanta corectorului sa fie cu jumatate de ton mai deschisa decat nuanta tenului, mi mi se pare ca se vede orice diferenta si imi place sa aplic ceva care sa potriveasca perfect cu tenul meu. "Corectorul" meu mai exact este fondul de ten Toleriane care este fondul de ten cu cel mai mare grad de acoperire din cate am intalnit si care ma salveaza mereu din orice situatie problematica, mai mare sau mai mica. Il aplic exact cum v-am explicat mai sus si ma tine mai mult de un an un tub.

3. Aplica blush mat. Daca ai probleme cu acneea, este foarte posibil sa ai si un exces de sebum, nu este o regula universal valabila dar in cele mai multe cazuri asa este. In cazul in care ai exces de sebum porii tai sunt mariti si atunci un blush cu sidef va evidentia asta. Aplica in acest caz doar blushuri mate in culori naturale. Mie imi plac blushurile mate Flormar, recent le-am descoperit, sunt extrem de ieftine si de rezistente.
4. Ultima gaselnita, daca ai ten cu probleme evidentiaza ochii prin machiaj. Adica, foloseste-te de un machiaj putin mai dramatic ca sa distragi atentia de la ten. Nu trebuie sa iesi cu smokey in timul zilei, ci doar sa aplici cateva umbre fumurii in jurul ochilor care sa atraga atentia la ce ai mai frumos pe fata si anume ochii.
Si per total, cum m-a sfatuit o specialista mai specialista decat mine ieri,sa fii pozitiva! Un zambet, o atitudine buna si un comportament placut va distrage atentia de la orice defect.
Voi cum pacaliti momentele proaste ale tenului?

3 comentarii:

  1. tot cu machiajul ochilor incerc sa distrag atentia de la zonele problematice.De multe ori ma ajuta,dar am si momente cand nu functioneaza:))).Incerc totusi sa ma gandesc la faptul ca nu e sfarsitul lumii pentru ca mi-au aparut niste cosuri,dar uneori e frustrant,mai ales cand ti se si spune de catre cineva chestia asta,ceea ce sincer mi se pare aiurea.

    RăspundețiȘtergere