miercuri, 6 iunie 2012

Ne autobronzam?

Va spuneam in postul de ieri ca desi ador plaja, apa si soarele nu ma expun la soare si incerc pe cat posibil sa imi protejez pielea de radiatii. Evident ca mai am si mici scapari, ma plimb cateodata prin soare (mai ales dimineata) sau imi scot pe furis picioarele de sub umbrela, imi place sa inot foarte mult sau sa ma balacesc in piscina, deci nu sunt vreo "soare freak" si nici nu lesin la rasarit.:)
Imi place pielea mea alba (foarte, foarte alba) si chiar m-am obisnuit cu intrebarile si micile glumite pe tema asta insa trebuie sa recunosc ca desi in ceea ce priveste paloarea tenului meu nu am nicio problema nu imi place sa am picioarele foarte albe. Asadar, mai trisez. Metoda cea mai sanatoasa pe care am gasit-o pentru trisat este ori autobronzarea cu produse autobronzante ori machiajul corporal (asta numai la evenimente speciale si in mod deosebit seara).
Am incercat multe tipuri de autobronzante de-a lungul timpului si foarte ieftine si foarte, foarte scumpe si am dat si peste produse care pateaza sau nu se usuca suficient de repede, am avut autobronzante care imi patau hainele sau care se cojeau la spalare si dupa ceva vreme aratam ca o jegoasa. Nu le mai tin minte pe toate insa de ceva vreme sunt fidela unui singur produs autobronzant care imi place, este usor, are un pret bun si pe pielea mea arata super. Este vorba de L'oreal Sublime Bronze Self Tanning Gelee, un gel autobronzant foarte usor, cu ingrediente sigure care poate fi folosit si pe fata. Exista doua nuante, Deep si Medium, eu folosesc Medium pentru o bronzare usoara. Imi place ca are o textura foarte, foarte light, se intinde usor pe piele si se usuca rapid, nu pateaza si nici nu se ia pe haine. De asemenea ceea ce m-a fidelizat la acest produs este faptul ca nu lasa o culoare morcovie ci se inchide foarte natural. Nu l-am cumparat niciodata din Romania, intotdeauna l-am luat din afara dar imi amintesc ca l-am vazut si pe rafturile noastre si din cate stiu nu costa foarte mult. Este un produs foarte bun, vi-l recomand cu incredere si il puteti folosi si pe fata, chiar si persoanele cu ten mai gras deoarece are o textura potrivita.

Modul in care arata autobronzantul pe piele depinde foarte mult si de aplicarea acestuia. Sunt cateva mici trucuri de care trebuie sa tineti cont inainte: exfolierea pielii cu un scrub, hidratare cu o lotiune hidratanta si abia apoi aplicarea autobronzantului. Trebuie sa masati foarte bine autobronzantul, sa insistati in zona genunchilor, a coatelor, a calcaielor sa aplicati un strat foarte subtire in zonele unde incepe parul (frunte) si sa evitati sprancenele.
Un alt produs pe care l-am folosit si mi-a placut este Dior Bronze, de asemenea foarte bun, lasa o culoare naturala si nu pateaza insa pretul este exorbitant pentru cantitatea de produs asadar am renuntat la el. Imi amintesc ca aveau 2 produse in gama, atat pentru corp cat si pentru fata dar si produsul pentru corp era micut asadar nu faceam nicio afacere.

Maine va povestesc despre machiajul corporal :)

5 comentarii:

  1. am avut lóreal si mi-a placut ffff mult.puup

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa ce te-ai dat cu L'oreal Sublime Bronze Self Tanning Gelee ai avut un bronz uniform ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, altfel nu l-as fi recomandat. E un prim criteriu pentru un autobronzant bun insa trebuie sa indeplinesti toti pasii de aplicare ca sa iasa uniform.

      Ștergere
  3. Sper sa se gaseasca si la noi, vreau sa-l incerc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca il vad prin magazine te anunt, si eu am nevoie de unul nou asadar voi cauta zilele acestea:)

      Ștergere