marți, 8 noiembrie 2011

Vopsitul, acasa sau la salon?

S-a intiparit mitul conform caruia vopseaua de salon e mult mai buna decat vopseaua gasita in magazine. Total neadevarat. Trebuie sa marturisesc cu tristete ca si eu am cheltuit milioane pe vopsitul la salon deoarece piticii din creier responsabili cu frumusetea dictau in fiecare luna altceva. Si eu, ca o buna ascultatoare ce sunt le faceam de fiecare data pe plac. Am fost si blonda(inchis) si roscata si satena si bruneta si toate si-urile posibile.

Vopseaua din saloane nu este mai buna decat vopseaua din magazine. Au aceleasi ingrediente, aceleasi pigmente, asadar indeplinesc aceleasi functii. Totusi multa lume obtine un colorit mai frumos la salon decat acasa. Asta se intampla datorita faptului ca un stilist bun mixeaza culorile, nuantele, tonurile in functie de rezultatul la care vrei sa ajungi. Conteaza enorm si timpul de actionare al vopselei care poate fi diferit in functie de culoare pe care o doresti, daca vrei sa inchizi parul timpul de actiune este mai scurt, daca vrei sa il deschizi timpul de actiune este mai lung iar un stilist cunoaste aceste detalii. Un alt factor important este cantitatea de peroxid folosita care influenteaza culoarea.
Vopselele din magazin sunt foarte bine formulate la fel ca si vopselele de salon, nu exista diferenta. Asadar, daca vrei sa iti vopsesti parul si nu vrei o transformare majora, o poti face fara griji acasa, nu o sa iti afecteze parul nici mai mult nici mai putin decat daca o faci intr-un salon.

Culoarea ramane la latitudinea fiecaruia insa este bine de stiut ca o culoare extrema (blond foarte deschis sau negru) imbatraneste. De asemenea, culoarea naturala este in general culoarea care ni se potriveste cel mai bine deoarece este in perfecta concordanta cu coloarea ochilor si a tenului nostru.Este de preferat sa nu depasim trei tonuri in colorare nici mai inchis nici mai deschis decat culoarea naturala a tenului iar odata cu trecerea timpului este recomandat sa mergem pe tonuri mai deschise ca sa oferim luminozitate tenului.
Eu acum sunt la granita intre a ma vopsi si a nu ma vopsi, am deja 3-4 luni de la ultima vopsire dar ma cam mananca degetele iarasi. Voi cum procedati?
Acest articol a fost inspirat de aici .

3 comentarii:

  1. Eu ma vopsesc de cativa ani doar la salon si parul meu arata mult mai bine si mai sanatos decat cand il vopseam acasa.

    Asa cum produsele de ingrijire folosite in salon sunt mai bine decat cele din magazine, pt mine si la vopsea e la fel.

    http://kristasbeautytips.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. eu ma vopsesc acasa...acum vreau niste amestecuri de suvite si o sa merg la salon !

    RăspundețiȘtergere
  3. eu ma vopsesc acasa cu vopsea profesionala...m-am vopsit si la salon vreun an de zile, insa am observat pe termen lung ca vopseaua de acolo era mai slaba calitativ decat ce imi cumpar eu...

    RăspundețiȘtergere